Stravovanie zamestnancov od 1.3.2021 – zmeny a ich daňovo-účtovné hľadisko

Od 1.3.2021 dochádza k zmene stravovania zamestnancov, čo má vplyv aj na daňový princíp oslobodenia od dane z príjmov. Túto skutočnosť upravuje novela č. 76/2021 Z.z.
Ako sa mení princíp poskytovania stravovania
Od 1.3. 2021 zamestnávateľ bude zabezpečovať stravovanie buď:

  1. Vlastným stravovacím zariadením alebo stravovacím zariadením iného zamestnávateľa
  2. Zabezpečením stravovania cez tretiu osobu
  3. Zabezpečenie stravovania cez stravovaciu poukážku
  4. Zabezpečenie stravovania cez finančný príspevok

Aj po 1.3.2021 zostáva princíp zabezpečenia stravovania cez vlastné stravovanie, cez tretiu osobu alebo cez stravovaciu poukážku. Zamestnávateľ prispieva aj naďalej na stravovanie v sume najmenej 55 % ceny jedla, najviac však na každé jedlo do sumy 55 % stravného poskytovaného pri pracovnej ceste v trvaní 5 až 12 hodín podľa zákona č 283/2002 Z. …

Článok si môžete zakúpiť samostatne, alebo si môžete predplatiť prístup ku všetkým článkom.

Kúpiť článok samostatne

 

9

10.8€ s DPH

Zakúpením článku získaváte časovo neobmedzený prístup k danému článku a komentárom.




Ročné predplatné

 

9.99

mesačne
11.99€ s DPH

Prístup ku všetkým článkom za jedno predplatné. Ročné predplatné platíte 12 mesiacov vopred jednou sumou.



Mesačné predplatné

s viazanosťou*

11.90

mesačne
14.28€ s DPH

Prístup ku všetkým článkom za jedno predplatné. Mesačné predplatné Vám pravidelne odpočítame z platobnej karty. Viazanosť je 12 mesiacov.



Autor článku

  • Ing. Vladimír Ozimý
  • Ing. Vladimír Ozimý
    Člen slovenskej komory daňových poradcov, lektor, autor viacerých odborných článkov v odborných publikáciach.

Komentáre su uzatvorené.