Inteligentné zákony pre účtovníkov
Uvádzacia cena

Zákon o Československej televízii 1967

Znenie účinné: od 18.01.1967 do 30.06.1991 Neplatné znenie pre dnes
18/1964 Zb.
Časová verzia predpisu účinná od 18.01.1967 do 30.06.1991
18
ZÁKON
z 31. januára 1964
o Československej televízii
Národné zhromaždenie Československej socialistickej republiky sa uznieslo na tomto zákone:
§1
Československá televízia svojou činnosťou založenou na politike Komunistickej strany Československa vykonáva masovopolitickú a výchovnú prácu, podporuje tvorivú iniciatívu ľudu a prispieva k dovŕšeniu kultúrnej revolúcie.
§2
(1)
Československá televízia je výhradne oprávnená vytvárať televízne programy; spolu s Ústrednou správou spojov určuje časový a miestny rozsah vysielania prostredníctvom jednotnej telekomunikačnej siete.
(2)
Československá televízia plní svoje programové úlohy agitačnými, propagačnými a umeleckými prostriedkami tvorbou vlastných programov, preberaním a šírením výsledkov činnosti iných inštitúcií a výmenou televíznych programov so zahraničím.
§3
Na zabezpečenie svojich úloh Československá televízia najmä:
a)
zriaďuje a riadi televízne strediská a ich technické zariadenia,
b)
uskutočňuje prenosy z verejných udalostí, z kultúrnych, umeleckých, športových a telovýchovných vystúpení a podnikov,
c)
na účely televíznej programovej tvorby usporadúva verejné predstavenia a produkcie, zriaďuje a má v prevádzke umelecké súbory,
d)
vyhotovuje televízne záznamy,
e)
vykonáva výmenu televíznych prenosov, obrazových a zvukových záznamov so zahraničnými televíznymi organizáciami,
f)
kupuje a predáva práva k televíznym záznamom zo zahraničia alebo do zahraničia prostredníctvom organizácie tým poverenej,
g)
zriaďuje sieť vlastných zpravodajcov doma i v zahraničí,
h)
vo svojej pôsobnosti zúčastňuje sa činnosti odborných medzinárodných organizácií a uzaviera dohody s príslušnými zahraničnými inštitúciami,
ch)
informuje verejnosť o televíznom vysielaní a skúma účinnosť svojho programu neustálym spojením s divákmi.
§4
(1)
Československá televízia napomáha významným organizáciám a inštitúciám v plnení ich úloh, v dohode s nimi propaguje ich činnosť a oboznamuje širokú verejnosť s výsledkami ich práce; všetky organizácie napomáhajú Československej televízii pri plnení jej úloh.
(2)
Usporiadatelia verejných zhromaždení, koncertov, divadelných predstavení, estrád, podnikov ľudovej zábavy, športových a telovýchovných vystúpení a podnikov sú povinní umožniť Československej televízii, ak ich o to požiada, prenosy a záznamy pre vysielanie, a to bezplatne. Prenosy športových a telovýchovných vystúpení a podnikov sa uskutočňujú na základe rámcovej dohody medzi Československou televíziou a Ústredným výborom Československého sväzu telesnej výchovy.
(3)
Práva autorov a výkonných umelcov vyplývajúce z autorského zákona a iných predpisov o odmeňovaní výkonných umelcov za priame prenosy nie sú týmito ustanoveniami dotknuté.
§5
(1)
Československá televízia je samostatnou ústrednou organizáciou s celoštátnou pôsobnosťou. Československá televízia môže vo svojom mene nadobúdať práva a zaväzovať sa.
(2)
Zrušený od 18. 1. 1967.
(3)
Činnosť Československej televízie na Slovensku riadi ústredný riaditeľ prostredníctvom oblastného riaditeľa pre Slovensko.
(4)
Zrušený od 18. 1. 1967.
(5)
Zásady vnútorného usporiadania a hospodárenia Československej televízie obsahuje štatút, ktorý na návrh jej ústredného riaditeľa vydá vláda.
§6
Znaky a znelky Československej televízie nesmie použiť iná organizácia alebo osoba.
§7
Tento zákon nadobúda účinnosť dňom vyhlásenia.
Novotný v. r.

Fierlinger v. r.

Lenárt v. r.