Inteligentné zákony pre účtovníkov
Uvádzacia cena

Opatrenie Štatistického úradu Slovenskej republiky o úprave dispozičných oprávnení správcov majetku štátu v zriaďovateľskej pôsobnosti Štatistického úradu Slovenskej republiky pri nakladaní s majetkom štátu

Znenie účinné: od 01.08.2002 do 30.06.2009 Neplatné znenie pre dnes

Predpis bol zrušený predpisom 247/2009 Z. z.

325/2001 Z. z.
Časová verzia predpisu účinná od 01.08.2002 do 30.06.2009
325
OPATRENIE
Štatistického úradu Slovenskej republiky
z 13. augusta 2001
o úprave dispozičných oprávnení správcov majetku štátu v zriaďovateľskej pôsobnosti Štatistického úradu Slovenskej republiky pri nakladaní s majetkom štátu
Štatistický úrad Slovenskej republiky (ďalej len „úrad“) podľa § 8a ods. 2 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 278/1993 Z. z. o správe majetku štátu v znení zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 374/1996 Z. z. (ďalej len „zákon“) ustanovuje:
§1
Toto opatrenie sa vzťahuje na správcu majetku štátu (ďalej len „správca") v zriaďovateľskej pôsobnosti úradu, ktorým je príspevková organizácia Inštitút informatiky a štatistiky - Infostat.
§2 Osobitné ponukové konanie pri prevode hnuteľných vecí štátu [k § 8 ods. 5 písm. h) zákona]
(1)
Povinnosť vykonať osobitné ponukové konanie podľa § 8 ods. 1 zákona sa vzťahuje na správcu uvedeného v § 1 tohto opatrenia, ak predmetom prevodu sú prostriedky výpočtovej techniky, telefaxy, kopírovacie stroje a motorové vozidlá, ktorých cena určená znaleckým posudkom za jednotlivú vec je vyššia ako 50 000 Sk.
(2)
Prevod ostatných hnuteľných vecí štátu možno realizovať mimo osobitného ponukového konania.
§3 Prevod správy hnuteľných vecí štátu (k § 9 ods. 2 zákona)
(1)
Správca uvedený v § 1 tohto opatrenia je oprávnený prevádzať správu hnuteľných vecí štátu bez obmedzenia, ak nadobúdateľom hnuteľných vecí štátu sú správcovia uvedení v § 1 ods. 1 písm. a) zákona.
(2)
Na platnosť zmluvy o prevode správy hnuteľných vecí štátu sa vyžaduje súhlas úradu, ak správca uvedený v § 1 tohto opatrenia prevádza hnuteľné veci štátu uvedené v § 2 ods. 1 tohto opatrenia do správy iných správcov, ako sú uvedení v § 1 ods. 1 písm. a) zákona.
§4 Zámena správy hnuteľných vecí štátu (k § 9 ods. 3 zákona)
Na platnosť zmluvy o zámene správy hnuteľných vecí štátu sa vyžaduje súhlas úradu, ak správca uvedený v § 1 tohto opatrenia zmluvou o zámene správy majetku štátu dáva hnuteľné veci štátu uvedené v § 2 ods. 1 tohto opatrenia iným správcom, ako sú uvedení v § 1 ods. 1 písm. a) zákona.
§5 Prevod vlastníctva hnuteľných vecí štátu (k § 11 ods. 6 zákona)
Na platnosť kúpnej zmluvy sa vyžaduje súhlas úradu, ak správca uvedený v § 1 tohto opatrenia prevádza vlastníctvo hnuteľných vecí štátu uvedených v § 2 ods. 1 tohto opatrenia.
§6 Výmena hnuteľných vecí štátu (k § 11 ods. 8 zákona)
Na platnosť zámennej zmluvy sa vyžaduje súhlas úradu, ak správca uvedený v § 1 tohto opatrenia výmenou dáva hnuteľné veci štátu uvedené v § 2 ods. 1 tohto opatrenia.
§7 Nájom nehnuteľných vecí štátu (k § 13 ods. 1 zákona)
Na platnosť nájomnej zmluvy, ktorou sa prenechávajú nehnuteľné veci štátu do nájmu, sa vyžaduje súhlas úradu, ak správca uvedený v § 1 tohto opatrenia prenecháva do nájmu nehnuteľné veci štátu na čas dlhší ako desať rokov alebo na neurčitý čas.
§8 Výpožička majetku štátu (k § 13 ods. 3 zákona)
Na platnosť zmluvy o výpožičke nehnuteľných vecí štátu uzavretej správcom uvedeným v § 1 tohto opatrenia sa vyžaduje súhlas úradu, ak vypožičiavateľmi sú správcovia uvedení v § 1 ods. 1 písm. b) až d) zákona.
§9
Zrušuje sa opatrenie Štatistického úradu Slovenskej republiky č. 273/1999 Z. z., ktorým sa upravujú dispozičné oprávnenia správcov v zriaďovateľskej pôsobnosti Štatistického úradu Slovenskej republiky pri nakladaní s majetkom štátu.
§10
Toto opatrenie nadobúda účinnosť 1. septembra 2001.
Peter Mach v. r.
1)
Zákon Slovenskej národnej rady č. 322/1992 Zb. o štátnej štatistike v znení neskorších predpisov.