Inteligentné zákony pre účtovníkov
Uvádzacia cena

Opatrenie Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky o úprave dispozičných oprávnení správcov majetku štátu v zriaďovateľskej pôsobnosti Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky pri nakladaní s majetkom štátu

Znenie účinné: od 01.08.2001 do 14.11.2003 Neplatné znenie pre dnes
Časové verzie:

Predpis bol zrušený predpisom 443/2003 Z. z.

306/2001 Z. z.
Časová verzia predpisu účinná od 01.08.2001 do 14.11.2003
306
OPATRENIE
Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky
z 25. júla 2001
o úprave dispozičných oprávnení správcov majetku štátu v zriaďovateľskej pôsobnosti Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky pri nakladaní s majetkom štátu
Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky (ďalej len „ministerstvo“) podľa § 8a ods. 2 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 278/1993 Z. z. o správe majetku štátu v znení zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 374/1996 Z. z. (ďalej len „zákon“) ustanovuje:
§1 Predmet úpravy
Toto opatrenie sa vzťahuje na správcov majetku štátu (ďalej len „správca“) v zriaďovateľskej pôsobnosti ministerstva, ktorými na účely tohto opatrenia sú
a)
štátne rozpočtové organizácie a štátne príspevkové organizácie1) zriadené ministerstvom,
b)
krajské súdy a okresné súdy,2)
c)
Generálne riaditeľstvo Zboru väzenskej a justičnej stráže,3)
d)
ústavy na výkon väzby, ústavy na výkon trestu odňatia slobody, ústav na výkon trestu odňatia slobody pre mladistvých a nemocnica pre obvinených a odsúdených.3)
§2 Osobitné ponukové konanie pri prevode hnuteľných vecí štátu [k § 8 ods. 5 písm. h) zákona]
(1)
Povinnosť vykonať osobitné ponukové konanie podľa § 8 ods. 1 zákona sa vzťahuje na správcov uvedených v § 1 tohto opatrenia, ak predmetom prevodu sú prostriedky výpočtovej techniky, telefaxy, kopírovacie stroje a motorové vozidlá, ktorých cena určená znaleckým posudkom za jednotlivú vec je vyššia ako 50 000 Sk.
(2)
Prevod ostatných hnuteľných vecí štátu možno realizovať mimo osobitného ponukového konania.
§3 Prevod správy hnuteľných vecí štátu (k § 9 ods. 2 zákona)
(1)
Správcovia uvedení v § 1 tohto opatrenia sú oprávnení prevádzať správu hnuteľných vecí štátu bez obmedzenia, ak nadobúdateľmi hnuteľných vecí štátu sú správcovia uvedení v § 1 ods. 1 písm. a) zákona.
(2)
Na platnosť zmluvy o prevode správy hnuteľných vecí štátu sa vyžaduje súhlas ministerstva, ak správcovia uvedení v § 1 tohto opatrenia prevádzajú hnuteľné veci štátu uvedené v § 2 ods. 1 tohto opatrenia do správy iných správcov, ako sú uvedení v § 1 ods. 1 písm. a) zákona.
(3)
Na platnosť zmluvy o prevode správy zbraní a munície okrem prevodu medzi správcami uvedenými v § 1 písm. c) a d) tohto opatrenia sa vyžaduje súhlas ministerstva.
§4 Zámena správy hnuteľných vecí štátu (k § 9 ods. 3 zákona)
(1)
Na platnosť zmluvy o zámene správy hnuteľných vecí štátu sa vyžaduje súhlas ministerstva, ak správcovia uvedení v § 1 tohto opatrenia zmluvou o zámene správy majetku štátu prevádzajú správu hnuteľných vecí štátu uvedených v § 2 ods. 1 tohto opatrenia iným správcom, ako sú uvedení v § 1 ods. 1 písm. a) zákona.
(2)
Na platnosť zmluvy o zámene správy hnuteľných vecí štátu sa vyžaduje súhlas ministerstva, ak správcovia uvedení v § 1 písm. c) a d) tohto opatrenia zmluvou o zámene správy prevádzajú správu zbraní a munície iným správcom uvedeným v § 1 zákona.
§5 Prevod vlastníctva hnuteľných vecí štátu (k § 11 ods. 6 zákona)
(1)
Na platnosť kúpnej zmluvy sa vyžaduje súhlas ministerstva, ak správcovia uvedení v § 1 tohto opatrenia prevádzajú vlastníctvo hnuteľných vecí štátu uvedených v § 2 ods. 1 tohto opatrenia.
(2)
Na platnosť kúpnej zmluvy sa vyžaduje súhlas ministerstva, ak správcovia uvedení v § 1 písm. c) a d) tohto opatrenia prevádzajú vlastníctvo zbraní a munície.
§6 Výmena hnuteľných vecí štátu (k § 11 ods. 8 zákona)
(1)
Na platnosť zámennej zmluvy sa vyžaduje súhlas ministerstva, ak správcovia uvedení v § 1 tohto opatrenia výmenou prevádzajú hnuteľné veci štátu uvedené v § 2 ods. 1 tohto opatrenia.
(2)
Na platnosť zámennej zmluvy sa vyžaduje súhlas ministerstva, ak správcovia uvedení v § 1 písm. c) a d) tohto opatrenia výmenou prevádzajú zbrane a muníciu.
§7 Nájom nehnuteľných vecí štátu (k § 13 ods. 1 zákona)
Na platnosť nájomnej zmluvy nehnuteľných vecí štátu sa vyžaduje súhlas ministerstva, ak správcovia uvedení v § 1 tohto opatrenia prenechávajú do nájmu nehnuteľné veci štátu na čas dlhší ako päť rokov alebo na neurčitý čas.
§8 Výpožička majetku štátu (k § 13 ods. 3 zákona)
Na platnosť zmluvy o výpožičke nehnuteľných vecí štátu uzatvorenej správcami uvedenými v § 1 tohto opatrenia sa vyžaduje súhlas ministerstva, ak vypožičiavateľmi sú správcovia uvedení v § 1 ods. 1 písm. b) až d) zákona.
§9 Zrušovacie ustanovenie
Zrušujú sa:
1.
opatrenie Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky č. 350/1999 Z. z. o úprave dispozičných oprávnení niektorých správcov v zriaďovateľskej pôsobnosti Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky pri nakladaní s majetkom štátu,
2.
opatrenie Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky č. 275/2000 Z. z. o úprave dispozičných oprávnení správcov majetku štátu na úseku ozbrojených zložiek v zriaďovateľskej pôsobnosti Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky pri nakladaní s majetkom štátu.
§10 Účinnosť
Toto opatrenie nadobúda účinnosť 1. augusta 2001.
Ján Čarnogurský v. r.
1)
Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 303/1995 Z. z. o rozpočtových pravidlách v znení neskorších predpisov.
2)
Zákon č. 335/1991 Zb. o súdoch a sudcoch v znení neskorších predpisov.
Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 328/1996 Z. z., ktorým sa ustanovujú nové sídla a obvody súdov, a o zmene a doplnení niektorých zákonov.
3)
Zákon č. 4/2001 Z. z. o Zbore väzenskej a justičnej stráže.