Inteligentné zákony pre účtovníkov
Uvádzacia cena

Zákon o Československej tlačovej kancelárii

Znenie účinné: od 01.10.1991 do 22.12.1992 Neplatné znenie pre dnes

Predpis bol zrušený predpisom 597/1992 Zb.

123/1965 Zb.
Časová verzia predpisu účinná od 01.10.1991 do 22.12.1992
123
ZÁKON
z 12. novembra 1965
o Československej tlačovej kancelárii
Národné zhromaždenie Československej socialistickej republiky sa uznieslo na tomto zákone:
§1
Československá tlačová kancelária je tlačovou agentúrou Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky.
§2
Česko-slovenská tlačová kancelária okrem iných služieb tlačovej agentúry
a)
vydáva v plnom znení vyhlásenia ústredných štátnych orgánov Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky, pokiaľ ju o to požiadajú,
b)
informuje o stanoviskách a ústnych a písomných oznámeniach ústredných štátnych orgánov a ich poradných orgánov, ústredných štátnych organizácií a ústavných činiteľov Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky, pokiaľ ju o to požiadajú,
c)
informuje o stanoviskách a ústnych a písomných oznámeniach štátnych orgánov Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky a jej poradných orgánov na požiadanie príslušného ústredného štátneho orgánu a o stanoviskách a ústnych a písomných oznámeniach orgánov štátnych organizácií pôsobiacich v Českej republike aj Slovenskej republike na požiadanie ústredného orgánu týchto organizácií.
§3
Česko-slovenská tlačová kancelária môže vykonávať podnikateľskú činnosť v Českej a Slovenskej Federatívnej Republike aj v zahraničí a zapisuje sa na tento účel do podnikového registra; môže zakladať obchodné spoločnosti a zúčastňovať sa na podnikaní obchodných spoločností.
§4
(1)
Československá tlačová kancelária je organizáciou s celoštátnou pôsobnosťou a môže vo svojom mene nadobúdať práva a zaväzovať sa.
(2)
Za činnosť Česko-slovenskej tlačovej kancelárie uvedenú v § 2 zodpovedá vláde Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky generálny riaditeľ, ktorého vymenúva a odvoláva vláda Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky.
§6
(1)
Zásady vnútorného usporiadania a hospodárenia Československej tlačovej kancelárie obsahuje štatút, ktorý na návrh generálneho riaditeľa Československej tlačovej kancelárie vydá vláda Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky po dohode s vládou Českej republiky a vládou Slovenskej republiky.
(2)
Štatút upraví vzťahy Česko-slovenskej tlačovej kancelárie k štátnym orgánom Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky, Českej republiky a Slovenskej republiky a vymedzí vzájomnú pôsobnosť Česko-slovenskej tlačovej kancelárie, Česko-slovenskej tlačovej kancelárie Českej republiky a Česko-slovenskej tlačovej kancelárie Slovenskej republiky; upraví tiež zloženie a pôsobnosť kolégia Česko-slovenskej tlačovej kancelárie a jej riaditeľskej rady, ktorú tvorí generálny riaditeľ Česko-slovenskej tlačovej kancelárie, generálny riaditeľ Česko-slovenskej tlačovej kancelárie Českej republiky a generálny riaditeľ Česko-slovenskej tlačovej kancelárie Slovenskej republiky.
(3)
Pôsobnosť Česko-slovenskej tlačovej kancelárie Českej republiky upraví zákon Českej národnej rady. Pôsobnosť Česko-slovenskej tlačovej kancelárie Slovenskej republiky upraví zákon Slovenskej národnej rady.
§7
Česko-slovenská tlačová kancelária používa v Českej a Slovenskej Federatívnej Republike aj v zahraničí skratku „ČSTK“.
§8
Tento zákon nadobúda účinnosť 1. januárom 1966.
Novotný v. r.

Laštovička v. r.

Lenárt v. r.