Časté otázky súvisiace s článkom
-
Aký je hlavný rozdiel v nároku na odpočet DPH medzi registráciou podľa § 4 a registráciami podľa § 7/§ 7a?
-
Kedy vzniká povinnosť registrácie podľa § 7 pri nadobudnutí tovaru z iného členského štátu?
-
Musí sa zdaniteľná osoba registrovať podľa § 7a, ak prijíma službu od dodávateľa z tretej krajiny (mimo EÚ)?
-
Ak má osoba pridelené IČ DPH podľa § 7a a nakupuje tovar z EÚ v hodnote 5 000 eur, prečo môže byť výhodné neoznámiť svoje IČ DPH dodávateľovi?
-
V ktorom prípade je osoba registrovaná podľa § 7a povinná podať súhrnný výkaz?
…