Inteligentné zákony pre účtovníkov
Uvádzacia cena

Vyhláška Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky, ktorou sa mení vyhláška Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky č. 407/2007 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o identifikácii a registrácii ošípaných

Znenie účinné: od 01.11.2007 do 31.01.2012 Neplatné znenie pre dnes
Časové verzie:
481/2007 Z. z.
Časová verzia predpisu účinná od 01.11.2007 do 31.01.2012
481
VYHLÁŠKA
Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky
z 11. októbra 2007,
ktorou sa mení vyhláška Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky č. 407/2007 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o identifikácii a registrácii ošípaných
Ministerstvo pôdohospodárstva Slovenskej republiky podľa § 19 ods. 10 zákona č. 39/2007 Z. z. o veterinárnej starostlivosti ustanovuje:

Čl. I

Vyhláška Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky č. 407/2007 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o identifikácii a registrácii ošípaných sa mení takto:
Príloha č. 3 znie:
„Príloha č. 3 k vyhláške č. 407/2007 Z. z.
Návod na vypĺňanie tlačiva Registrácia chovu
01   Registrácia nového chovu   Pri registrovaní nového chovu zaškrtnutím políčka označte typ chovu zodpovedajúci jeho povahe a charakteru. V prípade možnosti iné uveďte textom iný neuvedený typ chovu.
02   Schválenie chovu RVPS/KVPS   Pri registrovaní nového chovu miesto na odtlačok pečiatky veterinárneho lekára príslušnej RVPS/KVPS, ktorý posúdi a schváli spôsobilosť objektu na chov HZ alebo na iný účel.
03   Oprava/doplnenie/zmena údajov/zrušenie chovu   Uveďte registračné číslo chovu, ak požadujete opravu/doplnenie/zmenu údajov už zaregistrovaného chovu alebo zrušenie zaregistrovaného chovu.
03a   Oprava/doplnenie údajov   Zaškrtnite zodpovedajúce políčko položky, ktorej hlásite opravu/doplnenie údajov (napr. oprava mena držiteľa, doplnenie popisného čísla ulice v adrese chovu a pod.).
03b   Zmena údajov   Zaškrtnite zodpovedajúce políčko položky, ktorej hlásite zmenu údajov (napr. zmena adresy sídla vlastníka, zmena držiteľa a pod.).
03c   Zrušenie chovu   Zaškrtnite, ak požadujete zrušiť chov. Ďalej v bode 05 označte druh/druhy HZ, ktoré v chove požadujete zrušiť. Zrušenie chovu potvrdzuje príslušná RVPS/KVPS.
04   Chov   Uveďte údaje registrovaného chovu podľa predtlače. V časti chov sa uvádzajú súradnice GIS X a Y, ktoré zapíše príslušná RVPS.
05   Druh HZ   Zaškrtnite zodpovedajúci druh/druhy HZ v chove. Pri doplnení ďalšieho druhu HZ v registrovanom chove sa vyžaduje potvrdenie RVPS/KVPS.Pri rušení chovu (bod 03 c) označte druh/druhy HZ, ktoré požadujete zrušiť.
06   Vlastník   Uveďte údaje vlastníka chovu podľa predtlače. Pod pojmom vlastník sa rozumie fyzická osoba alebo právnická osoba vlastniaca chov a/alebo HZ. Ak má vlastník chovu pridelené IČO, vyžaduje sa jeho uvedenie!
07   Štatutárny zástupca   V prípade, ak vlastníkom chovu/zvierat je právnická osoba (s.r.o., a.s. a pod.), uveďte údaje vybraného štatutárneho zástupcu podľa predtlače.
08   Držiteľ   Uveďte údaje držiteľa chovu podľa predtlače. Pod pojmom držiteľ sa rozumie fyzická osoba alebo právnická osoba, ktorá je zodpovedná za zvieratá, a to i na prechodný čas.
09   Doručovacia pošta   Uveďte adresu na doručovanie poštových zásielok v prípade, ak táto adresa nie je totožná s adresou chovu.
10   Podpis a pečiatka vlastníka (majiteľa)/držiteľa   Potvrďte uvedené údaje svojím podpisom, prípadne aj odtlačkom pečiatky.
11   Adresát   Adresa pracoviska CEHZ, kde zašlete vyplnené tlačivo.“.

Čl. II

Táto vyhláška nadobúda účinnosť 1. novembra 2007.
Miroslav Jureňa v. r.