Inteligentné zákony pre účtovníkov
Uvádzacia cena

Vyhláška Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky o odbornej skúške sprostredkovateľa starobného dôchodkového sporenia

Znenie účinné: od 15.04.2004 do 31.12.2007 Neplatné znenie pre dnes
Časové verzie:

Predpis bol zrušený predpisom 43/2004 Z. z.

184/2004 Z. z.
Časová verzia predpisu účinná od 15.04.2004 do 31.12.2007
184
VYHLÁŠKA
Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky
z 29. marca 2004
o odbornej skúške sprostredkovateľa starobného dôchodkového sporenia
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky podľa § 111 ods. 12 zákona č. 43/2004 Z. z. o starobnom dôchodkovom sporení a o zmene a doplnení niektorých zákonov ustanovuje:
§1
(1)
Obsahom odbornej skúšky sprostredkovateľa starobného dôchodkového sporenia (ďalej len „odborná skúška“) je preukázanie znalostí žiadateľa o
a)
právnych predpisoch upravujúcich starobné dôchodkové sporenie,
b)
právnych predpisoch, ktoré súvisia so starobným dôchodkovým sporením, a to
1.
upravujúcich sociálne poistenie,
2.
upravujúcich daň z príjmov,
c)
základných otázkach investovania na finančných trhoch.
(2)
Zoznam otázok na odbornú skúšku sa zverejňuje na internetovej stránke Úradu pre finančný trh (ďalej len „úrad“).
§2
(1)
Odborná skúška sa koná najmenej raz v kalendárnom roku. Termín konania odbornej skúšky, miesto konania odbornej skúšky a adresu, na ktorú sa podávajú písomné prihlášky na odbornú skúšku, sa vyhlasuje v periodickej tlači s celoštátnou pôsobnosťou najmenej 60 dní pred konaním odbornej skúšky.
(2)
Písomná prihláška na odbornú skúšku obsahuje meno a priezvisko žiadateľa, dátum narodenia a adresu jeho trvalého pobytu. Prihláška na odbornú skúšku sa podáva úradu najneskôr 30 dní pred termínom jej konania. Prílohou k prihláške na odbornú skúšku je doklad o zaplatení poplatku za vykonanie odbornej skúšky.
(3)
Poplatok za vykonanie odbornej skúšky je 1 000 Sk.
§3
Pozvánka na odbornú skúšku sa zasiela žiadateľovi, ktorého písomná prihláška spĺňa náležitosti podľa § 2 ods. 2, najneskôr 14 dní pred termínom konania odbornej skúšky.
§4
(1)
Odborná skúška má formu písomného testu.
(2)
Odborná skúška je neverejná a koná sa pred skúšobnou komisiou, ktorá má najmenej päť členov.
§5
(1)
O priebehu a výsledku odbornej skúšky sa vyhotoví zápisnica, ktorú podpíšu všetci členovia skúšobnej komisie.
(2)
Zápisnica podľa odseku 1 spolu s dokladmi z odbornej skúšky sa odovzdá najneskôr 10 dní po vykonaní tejto skúšky úradu; ak odbornú skúšku zabezpečuje právnická osoba poverená úradom, odovzdáva sa zápisnica podľa odseku 1 aj tejto právnickej osobe.
(3)
Výsledok odbornej skúšky sa hodnotí stupňom vyhovel alebo stupňom nevyhovel. Pri odbornej skúške žiadateľ vyhovel, ak získal najmenej 80 % bodov z písomného testu.
(4)
Výsledok odbornej skúšky sa písomne oznámi žiadateľovi, a ak žiadateľ úspešne vykonal skúšku, súčasne sa mu zašle doklad o úspešnom výsledku skúšky. Žiadateľ môže nahliadnuť do jeho výsledkov z odbornej skúšky na základe žiadosti.
§6
Táto vyhláška nadobúda účinnosť 15. apríla 2004.
Ľudovít Kaník v. r.