Inteligentné zákony pre účtovníkov
Uvádzacia cena

Vyhláška Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií Slovenskej republiky, ktorou sa ustanovujú podrobnosti preukazovania príslušnosti vojakov v činnej službe Železničného vojska na plnenie úloh Železničnej polície Slovenskej republiky

Znenie účinné: od 11.05.1996 do 31.12.2010 Neplatné znenie pre dnes
Časové verzie:

Predpis bol zrušený predpisom 547/2010 Z. z.

143/1996 Z. z.
Časová verzia predpisu účinná od 11.05.1996 do 31.12.2010
143
VYHLÁŠKA
Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií Slovenskej republiky
z 29. apríla 1996,
ktorou sa ustanovujú podrobnosti preukazovania príslušnosti vojakov v činnej službe Železničného vojska na plnenie úloh Železničnej polície Slovenskej republiky
Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií Slovenskej republiky podľa § 39 ods. 2 zákona č. 230/1992 Zb. o Federálnej železničnej polícii v znení zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 61/1993 Z. z. o zriadení Železničnej polície Slovenskej republiky ustanovuje:
§1
Vojak v činnej službe Železničného vojska povolaný vládou Slovenskej republiky na plnenie úloh Železničnej polície Slovenskej republiky (ďalej len „vojak Železničného vojska“) preukazuje príslušnosť k Železničnej polícii Slovenskej republiky
a)
svojou predpísanou rovnošatou s vonkajším označením „ŽELEZNIČNÁ POLÍCIA SLOVENSKEJ REPUBLIKY“,
b)
ústnym vyhlásením „polícia“.
§2
(1)
Vonkajšie označenie „ŽELEZNIČNÁ POLÍCIA SLOVENSKEJ REPUBLIKY“ vojaka Železničného vojska tvorí rukávová páska modrej farby, široká 8 cm, ktorá sa nosí na zálaktí ľavej ruky.
(2)
V strede rukávovej pásky je žltou obrysovou linkou predtlačený znak trojuholníkového tvaru. Nad vrchnou časťou štátneho znaku vyobrazeného jednofarebne v žltom poli osemcípej hviezdy umiestnenej v dolnej časti trojuholníka je v polkruhu žltými písmenami nápis „ŽELEZNIČNÁ POLÍCIA SLOVENSKEJ REPUBLIKY“. Vzor znaku je vyobrazený v prílohe.
§3
(1)
Ústnym vyhlásením „polícia“ preukazuje vojak Železničného vojska príslušnosť k železničnej polícii iba vo výnimočných prípadoch, keď mu okolnosti služobného zákroku neumožňujú túto príslušnosť preukázať podľa § 1 písm. a).
(2)
Rovnošatou a označením „ŽELEZNIČNÁ POLÍCIA SLOVENSKEJ REPUBLIKY“ sa vojak Železničného vojska preukáže ihneď, ako mu to okolnosti služobného zákroku dovolia.
§4
Táto vyhláška nadobúda účinnosť dňom vyhlásenia.
Alexander Rezeš v. r.
Príloha vyhlášky Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií Slovenskej republiky č. 143/1996 Z. z.