Inteligentné zákony pre účtovníkov
Uvádzacia cena

Vyhláška Ministerstva zdravotníctva Slovenskej socialistickej republiky o zavedení Československého liekopisu – tretieho vydania – v Slovenskej socialistickej republike

Znenie účinné: od 09.10.1969 do 30.09.1987 Neplatné znenie pre dnes
Časové verzie:

Predpis bol zrušený predpisom 32/1987 Zb.

116/1969 Zb.
Časová verzia predpisu účinná od 09.10.1969 do 30.09.1987
116
VYHLÁŠKA
Ministerstva zdravotníctva Slovenskej socialistickej republiky
z 10. septembra 1969
o zavedení Československého liekopisu - tretieho vydania - v Slovenskej socialistickej republike
Ministerstva zdravotníctva Slovenskej socialistickej republiky ustanovuje po dohode s Ministerstvom poľnohospodárstva a výživy Slovenskej socialistickej republiky a s ostatnými zúčastnenými ústrednými orgánmi podľa § 70 ods. 1 písm. c) zákona č. 20/1966 Zb. o starostlivosti o zdravie ľudu:
§1
Československý liekopis - tretieho vydania (ďalej len „liekopis“)*) nadobúda v Slovenskej socialistickej republike platnosť 1. júlom 1970.
§2
(1)
Liekopis je záväzný pre organizácie o odborných pracovníkov zúčastňujúcich sa na príprave, výrobe, kontrole, uchovávaní, predpisovaní a výdaji liečiv a zdravotníckych potrieb uvedených v liekopise. Títo pracovníci, najmä farmaceuti, lekári, veterinárni lekári a lekárenský laboranti sú povinní, pokiaľ to potrebujú pre riadny výkon svojej pôsobnosti alebo povolania, poznať obsah liekopisu a spravovať sa s ním.
(2)
Pre liečivá a zdravotnícke potreby, ktoré sa neuvádzajú v liekopise, boli však uvedené v niektorom z predchádzajúcich vydaní československého liekopisu, platia naďalej ustanovenia týchto vydaní.
§3
Zariadenia lekárskej služby sa musia vybaviť podľa požiadaviek liekopisu najneskôr do 31. decembra 1972.
§4
Ministerstva zdravotníctva Slovenskej socialistickej republiky môže v odôvodnených prípadoch povoliť výnimku z ustanovení liekopisu; ak ide o liečivá a iné látky na veterinárne účely, urobí tak po dohode s Ministerstvom poľnohospodárstva a výživy Slovenskej socialistickej republiky.
§5
Táto vyhláška nadobúda účinnosť dňom vyhlásenia
Námestník ministra:

Dr. Pleško v. r.
*)
Liekopis bol vydaný nákladom Štátneho zdravotníckeho nakladateľstva v Prahe.